Created by MyFitnessPal - Free Food Diary

Wii-My Fitness Coach

Hozd formába magad a TV előtt!

Miért a Wii?

2009.05.20. 09:58 Dike

És hogy miért a Fitness Coach? Soha nem sportoltam vagy éltem különösebben aktív életet (túrázás, bicaj ilyesmi). A tesitől is el voltam tiltva térdműtétek miatt, maradt a gyógytorna és gyógyúszás. Viszont elkezdett igényem lenni a mozgásra, már csak a túlsúly miatt is. A közösségben végzett aerobik és társai nem nekem lettek kitalálva, egyrészt lusta/kényelmes vagyok elmenni bárhová, másrészt bár alapvetően exhibicionista vagyok, ilyen helyzetben mégis inkább szégyenlős.
Aki nem ismerné a Nintendo Wii-t, annak pár szóban: ez gyakorlatilag egy tv-re köthető játékkonzol, mint az Xbox és a Playstation. Amiben viszont jelentősen különbözik ezektől, az az irányítás. Ugyanis alapvetően nem billentyűnyomogatással kell irányítani, hanem mozdulatokkal. Először a Wii Sport jött ki, benne box, tenisz, bowling stb. Előbbi kettő már majdnem sportnak nevezhető, 10-15 perces játék után igencsak le lehet izzadni. Aztán bő egy éve került piacra a Wii Fit a BalanceBoard-al kiegészítve. Ebben már aerob, erősítő, jóga és egyensúly gyakorlatok vannak, aminek legnagyobb részéhez a BalanceBoard-ot kell használni. Ez egy alacsony step pad szerű ízé, ami nagyon okosan méri az ember egyensúlyát (meg a súlyát is, ezt használom mérleg helyett), folyamatos visszajelzést adva a gyakorlatok közben. Mókázni ez is jó, sőt, egész kis "edzéseket" lehet vele lebonyolítani, de kevés benne a gyakorlat és mindegyik után ki kell választani a következőt, ami több perces irányítónyomogatást jelent. És az aerob gyakorlatok pl kimerülnek a futás, step és box témában. És aztán megjelent a My Fitness Coach. Nem egy új dolog, korábban Yourself fitness néven létezett Xbox-ra. A Wii adottságaiból gyakorlatilag semmit nem használ (se remote controlt, se balance boardot), igazából egy interaktív fitnesz videó. Annak viszont tökéletes. Minden alkalommal megkérdezi milyen kedvem van ma, a gyakorlatok közben is 3x rákérdez, hogy milyen volt? (túl könnyű, megdolgoztam, nem bírtam a tempót). Váltogatni lehet a zenét és a helyszínt, sőt, még Maya is más-más ruhában van naponta :-)
Egy kis ízelítő a program működéséből: www.youtube.com/watch

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitnesscoach.blog.hu/api/trackback/id/tr371132934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása